Chickyboom

Chickyboom

Képzeljük el, hogy egy farmon vagyunk. Van körülöttünk rengeteg különféle állat, ebben eddig nincs is semmi különös. Egy farmon az állatok hatalmas területen rohangálhatnak szabadon, ez a mi farmunkon sincsen másképpen. Talán a csirkék szoktak a legvirgoncabbak lenni, ám ők most nyugodtan ülnek egymás mellett a kakasülőn. Na de hogy néz az ki, hogy nem kapirgálnak és szaladgálnak? Ekkor jövünk mi, a játékosok, akikre mindig lehet számítani. A mi feladatunk, hogy széthessegessük őket.

Mi is van a farmon?

A tyúkok a kakasülőn ülnek, de mivel abban nincs semmi kihívás, hogy oda feltegyük őket, ezért leleményesen egy kis logikai, ügyességi játékot kerekítettek a téma köré a szerzők. Először a talajon lévő kakasülőre kell felrakosgatni tetszés szerint a farmon talált tárgyakat, a fa kocsikerekeket és a szénabálákat. Miután ez megvan, jöhetnek a tyúkok, hogy utána elzavarhassuk őket onnan újra és újra. Már csak annyi a feladat – annak érdekében, hogy még izgalmasabb legyen a játék –, hogy rárakjuk a kakasülő pallót a talapzatára úgy, hogy egyensúlyt tartson egymással a két oldal, és ne billenjen el semelyik irányba sem. Már ez is komoly feladat, viszont az igazi szórakozás csak most kezdődik.

Csirkék elhessegetése

A játékosok feladata, hogy levegyenek egymás után 1-1 csirkét vagy tárgyat a kakasülőről úgy, hogy az ne dőljön el egyik irányba sem. Ha valaki megfog valamit a pallón, de úgy dönt, mégsem azt veszi el, akkor próbálkozhat valami mással. Mindennek van egy pontértéke, amit akkor összesítünk, ha mindent levettünk a pallóról. Akinek a legtöbb pontja van, az a legügyesebb csirkekergető.

Jó a farmon lenni

Bár azt írják, hogy 2-4 játékos játszhatja, szerintem egyedül is nagyon szórakoztató, és lehet gyakorolni és fejleszteni vele a kézügyességet. Sőt, ha nem az a cél, hogy pontokat szerezzünk, akkor akár többen is lehet játszani vele. Ekkor igazi partihangulat kerekedhet a játék során. Ami az egyik legpozitívabb része a játéknak, hogy sohasem ugyanolyan, mivel nincsen meghatározott módja annak, hogy hogyan kell az adott elemeket rárakni a pallóra, így mindig más és más helyzet alakul ki. A csirkék is különbözőek: van 4 kisebb és 2 nagyobb, így még több a variáció lehetősége. Szerintem mindent összevetve nagyon szórakoztató. Kicsik is, nagyok is élvezni szokták a játékot, nem csak az élménye miatt, hanem mert a csirkék nagyon aranyosak.

Anett

Célközönség:              gyerek
Megjelenés:                 2008
Tervező:                        Thierry Denoual
Kiadó:                            Blue Orange
Forgalmazó:               Gémklub
Kategória:                    Ügyességi játék
Játékosok száma:      2-4
Játékidő:                      10 perc
Ajánlott életkor:       4+
BGG link:                      https://boardgamegeek.com/boardgame/41496/chickyboom
Hivatalos oldal:         http://www.blueorangegames.com/index.php/games/chickyboom

 

Az eredeti cikk letöltése PDF-ben
Ha a böngésződ egyből megjeleníti, akkor egér jobb gomb, “Mentés másként…”

Vélemény, hozzászólás?