Rólunk

A Játékos Emberek Magazinja (JEM) egy ingyenes online társasjátékos magazin, ami 2013. április 1. óta jelenik meg, minden hónap 1-jén.

A JEM célja a társasjátékozás élményének népszerűsítése, a társasjátékos kultúra terjesztése. A társasjátékok iránt érdeklődőknek (tapasztalattól és életkortól függetlenül) szeretnénk játékokat bemutatni és képet adni a társasjátékos világ eseményeiről. Játékismertetőinkben áttekintést adunk a játékok működéséről és hangulatáról. A játékokról igyekszünk objektív kritikát megfogalmazni minősítés nélkül, bemutatva azok tulajdonságait, jellemzőit. Szeretnénk megosztani olvasóinkkal a játékokhoz kapcsolódó személyes élményeinket, tapasztalatainkat is.

Impresszum:

A kiadó neve: Társas Központ Egyesület
A kiadó székhelye: 1162 Budapest, Attila u. 133.
A kiadásért felelős személy neve: Hegedűs Csaba
A szerkesztésért felelős személy neve: Hegedűs Csaba
ISSN 2786-1546

Stábunk tagjai:


Varga Máté (Matyek) – Korrektor

Elkötelezett híve vagyok a társasjátékoknak. Kiskoromban, amikor a család gyakrabban ült össze, rengeteg Rikiki, illetve Kanaszta kártyapartit követhettem a partvonalról, majd idővel részesükké is váltam, nagy örömömre. Persze volt nekünk is Gazdálkodj okosan!-unk, meg Rizikónk, Monopolynk, de aztán egyik karácsonykor egy számomra addig teljesen ismeretlen játékot, a Catan telepeseit kaptam ajándékba.
Ekkor léptem be a valódi játékok világába! Először csak a családdal, majd aztán a barátokkal is egyre többet játszottunk, és egy idő után úgy gondoltam, ideje befektetni! Sorban jöttek az elismert bevezetőjátékok, mint a 7 csoda, a Pandemic, a Small World, satöbbi. A hobbinak köszönhetően a 2010-es évek közepétől elkezdtem társasjátékos klubokba járni (helló Vác!), ahol több, hasonló gondolkodású embert, valamint rengeteg remek játékot volt szerencsém megismerni. Kedvenceim között szerepelnek: Brass: Birmingham, Alchemists, Tzolk’in, Inis, Jaipur, Blood Rage, Azul: Királyi pavilon).
Amit igazán szeretek a játékokban, az az, hogy megtanultam élvezni őket, még akkor is, amikor épp rosszul áll a szénám, márpedig kisgyerekként, ha részt vehettem egy Rikiki-partiban, annak szinte mindig sírás lett a vége. 😀
Örülök, hogy részese lehetek ennek a vállalkozásnak, és remélem, a magyar szakon eltöltött néhány évem segítségemre lesz, hogy minél jobb munkát adjak ki a kezeim közül.
Magamról annyit, hogy hosszabb távú terveim között szerepel grafikusnak megtanulni, festeni/rajzolni, kertészkedni és előbb-utóbb írni is.Lajka Petra (Petra) – Korrektor

2020 októbere óta vagyok a JEM korrektora. A helyes írás iránti elkötelezettségem egészen kicsi korom óta megmutatkozott, amikor már kb. 8 éves koromtól kezdve segítettem kijavítani magyartanár édesanyám 8. osztályos tanítványainak tollbamondásait :), ezt pedig mindenféle helyesírási versenyek követték. Az egyetemen ugyan tettem egy kis kitérőt, és áttértem a nyelvtanulásra az orosz alapszakon, a mesterképzésre azonban visszatértem a nyelvészethez, amit végül kombináltam másik fő érdeklődési körömmel, ennek következtében az asztali és fórumos szerepjátékok terminológiájáról írtam a szakdolgozatomat. Civilben egy fordítóirodában dolgozom projektvezetőként, ahol időnként szintén ki tudom élni az elütésektől és helyesírási hibáktól mentes szövegek létrehozására irányuló törekvéseimet.
Gyerekkoromban mi is sokat kártyáztunk és társasoztunk (römi, makaó és a klasszikus kockadobálós-lépegetős játékok), középiskolásként pedig a fórumos szerepjátékok világa (Thrillion Kincsei!) is berántott a fantasyval és sci-fivel együtt – mindezeket egybevéve talán nem is annyira meglepő, hogy az első “komoly” társasom a Munchkin volt, és azóta is gyengéim a fantasy játékok, illetve azok, amelyek kiparodizálnak vagy valamilyen egyéb humoros/szokatlan módon dolgoznak fel egy-egy témát (pl. Gloom). Ezeken kívül a két játékossal is jól működő társasjátékokat kedvelem (az idő és a nagyobb létszám gyakori hiánya miatt), de a horror-tematikát leszámítva nem zárkózom el semmilyen társasjáték elől sem.


Korábbi tagjaink:

 • Dr. Farkas Tivadar (Eraman) – Cikkíró
 • Fronek Antal – Cikkíró
 • Geri Ádám (Ádám) – Tördelőszerkesztő
 • Gracza Balázs (Grabal) – Tördelőszerkesztő, grafikus
 • Győrfi Blanka – Tördelőszerkesztő, grafikus
 • Halász Erika – Korrektor
 • Hegedűs Anett (Anett) – Cikkíró
 • Hegedűsné Richter Mónika (R. M.) – Cikkíró
 • Horváth Vilmos (Vili) – Olvasószerkesztő, cikkíró, weblapprogramozó
 • Látrányi Réka (Reeca) – Korrektor
 • Miklós Gábor (Gábor) – Tördelőszerkesztő
 • Szőgyi Attila – Tördelőszerkesztő, weblapprogramozó, grafikus
 • Szűcs Sándor (boresit) –  Weblapprogramozó
 • Tóth-Szegő Dániel (Danny T) – Cikkíró
 • Varga Dia – Cikkíró
 • Wenzel Réka – Cikkíró, korrektor