Hírek

A német nép évjátéka – Gyerek

Idén is eljött hát a német társasjátékdíj bejelentései, ezért nézzük végig miket is jelöltek, valamint mit ajánlanak a germán szakértők, először a kisebbek számára.

Inspektor Nase
Ebben a kooperatív dedukciós játékban egyikőtök képkártyák és különleges kockák segítségével küldhettek sugallatokat a többieknek, hogy a számokból álló kártyák közül az utolsó fordulóra csak a cél kártya maradjon.
A nyomozás eredménye díjesélyt nem hozott, de az ajánlottak között azért el tudott rejtőzni.

Swip’Sheep
Farkasok bujkálnak a bárányok között és ha sikerül a kutyákat kikerülni zsákmánnyal térnek haza. Minden játékos 3 kártyát kap a pakliból, majd ebből egyet a jobb, egyet pedig a bal szomszédjának ad. Ezután felharsan a kérdés: Van farkas a mezőn ma éjszaka? A farkasok kikerülnek az asztalra, amellyel más játékostól lehet lapot lopni, de vigyázz, mert ha kutya kerül az utadba az visszaharap.
A birka gyűjtés meglepően szórakoztató de csak ajánlani lehet, díjat nem kaphat.

Käpt’n Kuller
A kalózbandátok óriási halom zsákmányra tett szert, de kalózhoz méltóan mindenki a lehető legnagyobb mennyiséget szeretne a saját ládikájában tudni belőle. Ezért meghirdetik a híres kalózteke játékot. Legyél te e legügyesebb, aki úgy tudja végiggörgetni a labdát a csövön, hogy a kívánt gyémántokat találd el és gyűjtsd össze a legtöbb aranyat.
Sok kincset rabolhat, de díjat nem, mivel csak ajánlás ütheti a markát.

Mia London and the Case of the 625 Scoundrels
Segítsetek Mia London-nak, hogy ki követte el 625 hírhedt gazember közül a bűncselekményt. Az asztal közepén található nyomok mindegyikéből kettő van, kivéve a bűnözőre jellemző darab. Jegyezzétek fel a füzetetekbe a hiányzó tartozékot és rekonstruáljátok az elkövető portréját.
Az emlékezet nagyon fontos, és ha nyer sokáig emlékezni is fogunk rá.

Storytailors
Wilfried és Marie talált egy varázslatos mesekönyvet, amivel meglátogathattak különböző történeteket és barátságot köthettek vicces állatokkal. Ezek az állatok bármik lehetnek, egy bátor lovag, egy szomorú zenész, egy huncut boszorkány vagy egy esetlen nindzsa. Használjátok a fantáziátokat, hogy személyre szabjátok a történeteket és illesszétek hozzá a legjobb karaktereket.
Ha nagyot álmodik akkor még díjat is nyerhet a végén.

Dragomino
Sárkányidomárként lehetőséged van egy titokzatos szigeten találkozni szakmád célpontjaival. De nem csak egyedül téged küldtek e vakmerő vállalkozásra. Ki fedezi fel a legtöbb sárkánybébit? Lanatie segít nektek ebben a 97. számunkban.
A Kingdomino család gyerekeknek szánt változata berepült a jelöltek közé és nagy eséllyel várja a végeredményt.

További ajánlott gyerekjátékok:
Hipp-Hopp-Hippo
Memo Friends
Tapikekoi

Hozzászólások lezárva.

Még több itt:Hírek

Hírek

10 éves a JEM magazin

A Játékos Emberek Magazinja idén ünnepli kiadásának 10. évfordulóját. A születésnap alkalmából a szerkesztőséggel nagyszabású ...