Hírek

Adománygyűjtés

Most egy olyan fiatalnak segíthetsz, aki előtt még ott az egész élet.

És a legapróbb segítséged is sokat számít.

Amivel segíthetsz:

  • műanyag kupakokkal
  • társasjátékok kinyomó-kartonjaival
  • és persze pénzzel

De mi történt Zsolttal?

Valami olyasmi, amire senki nem számított, és ami bármelyikünkkel megtörténhet.

Zsolt családja 2005 augusztusában költözött Tiszalökről Kistarcsára a jobb megélhetés reményében. Rövid idő alatt szívükbe zárták a folyamatosan fejlődő kisvárost, de azt soha nem képzelték volna, hogy szeretett otthonunk pillanatok alatt tragédia színhelye lehet. A nagyobbik fiú, Zsolt 2015 június 18-án, a szobájában, minden előjel nélkül nagyon súlyos jobb oldali vérzéses STROKE-ot kapott, 9 nappal a 19. születésnapja és 1 héttel a szóbeli érettségi előtt. Szerencsére az öccse otthon volt, így életben tartotta a motoros mentő kiérkezéséig.

A tragédia napján, majd június 25-én is életmentő műtéten esett át, amikor is eltávolították a jobb agyfél jelentős koponyacsont állományát. Ekkor már bal oldalára teljesen lebénult. A bajt csak tetőzte, hogy tüdőgyulladást és agyhártyagyulladást is kapott. Rettenetes állapotban volt, de hála az őt körülvevő egészségügyi alkalmazottak odaadó munkájának, a rengeteg aggódó és támogató emberek szeretetének és bíztatásának, imájának, Zsolt itt van velünk!

2015. november 27-én az eltávolított koponyacsont helyére implantátumot ültettek be, majd 2016. február 2-án Achilles-ín műtéten esett át, ezzel javítva a járásminőségét. Az Országos Orvosi Rehabilitációs Intézetben 2015. július 16-tól 2016. május 4-ig, 10 hónapon keresztül folyt nagyszerű szakemberek segítségével Zsolt rehabilitálása. Ennek ellenére bal oldali bénulása és bal oldali Neglect szindrómája miatt 80%-os rokkanttá nyilvánították.

Az intézetből történő hazaérkezését követően több héten keresztül, napi szinten hordták őt heteken keresztül egy speciális fejlesztést alkalmazó alapítványhoz (Borsóház http://www.borsohaz.hu/index.php/en/shop), de ennek finanszírozása messze túlszárnyalta a család lehetőségeit, mivel ennek heti díja 100.000 Ft volt.

Rengeteget segítene Zsolt mozgásfejlesztésén, elhalt idegsejtjei egy részének újraélesztésén egy speciális (külföldről beszerezhető) öltözék megvásárlása, melyhez, a használatához szükséges szakemberek díjának előteremtéséhez minden lehetőséget megragadunk, hogy közelebb kerülhessünk.

Zsolt 2009 óta taek-won-do-zik, a tragédia évében lett volna fekete öves mester. Tekintettel arra, hogy rutinos küzdő versenyző, tapasztalatának és tudásának köszönhetően nevelő edzője már több fiatal versenyzőt bízott rá. Feltett szándéka volt mesterének, Németh Attilának, hogy Zsoltot maga mellé nevelje, mint segédedzőt. Zsolt a történtek ellenére folytatja ezt a sportot, csak egy kicsit másképpen. Jelenleg Szarka Tünde para-taek-won-do edzővel járnak hazai és külföldi versenyekre, valamint a fekete öv megszerzésén dolgoznak.

Mivel Zsolt betöltötte a 20. életévét, így a szülei családi pótlékra már nem jogosultak, a rokkant juttatás nagyon kevés, mivel nem dolgozott még. A család műanyag kupakok gyűjtésébe fogott, mondván másnak haszontalan, nekik viszont nagy segítség! Az összegyűjtött kupakok Zsolt gyógykezelésének (rendszeres gyógytornász, masszőr, gyógyszerek, vitaminok, magánorvosok) támogatását szolgálják.

A könnyebb áttekinthetőség érdekében Facebookos csoportot is létrehoztak, melyet az alábbi linkre kattintva érhettek el:

https://hu-hu.facebook.com/groups/227184420961805/

Itt pedig cikkeket és video-kat találtok Zsoltról:

http://24.hu/elet-stilus/2015/07/24/tudtam-hogy-atom-gaz-van-arra-gondoltam-a-testverem-itt-fog-meghalni/

http://tenyek.hu/sport/196713_stroke-utan-a-taekwondo-fekete-ov-a-cel.html

http://24.hu/belfold/2016/10/01/egy-evvel-agyverzese-utan-ujra-taekwondozik-a-huszeves-fiu/

Zsolt 20. születésnapi videója: https://www.youtube.com/watch?v=BOSZBe8nF04

Zsolt legjobb pillanatai a taek-won-do-ban: https://www.youtube.com/watch?v=4zmKSbZJlJM

Az adománygyűjtésbe a Társas Központ Egyesület is beszáll, a JEM magazin és a Csokonai Kulturális és Sportközpont támogatásával.

Kérünk mindenkit, aki segíteni szeretne, hogy juttassa el az összegyűjtött

  • PET palackos kupakokat
  • új társasjátékokból az alkatrészek kinyomkodása után megmaradt karton lemezeket
  • vagy pénzt

az alábbi címre/bankszámlára:

Kupak és kinyomó-karton:

Csokonai Művelődési Központ, 1153 Budapest, Eötvös u. 64., bármikor nyitvatartási időben

Társas Központ Egyesület klub, Újpesti Városháza Pince, 1041 Budapest, István út 14., minden szerdán 17.00-21.00 között

Pénz:

Pásztor Zsolt, OTP Bank, 11773140-00317777-00000000

Pénzadomány esetén a megjegyzésbe írják be, hogy Társas Központ Egyesület és küldjenek egy emailt a segitajatek@gmail.com címre a felajánlásodról.

A legapróbb segítség is számít!

Társas Központ Egyesület

társas központ

Hozzászólások lezárva.

Még több itt:Hírek

Hírek

10 éves a JEM magazin

A Játékos Emberek Magazinja idén ünnepli kiadásának 10. évfordulóját. A születésnap alkalmából a szerkesztőséggel nagyszabású ...