Pályázat

Sok kérdés érkezett

Kedves Pályázók!

Örömmel tapasztaltuk, hogy nagy érdeklődést váltott ki társasjáték-tervezői pályázatunk, amivel kapcsolatban sok kérdés is érkezett szerkesztőségünkbe. Ezeket olvasva gondoltuk azt, hogy összefoglaljuk mindazokat a tudnivalókat, amik a szerzőkkel vagy ötletük védelmével kapcsolatosak. Nos tehát:

  1. A kiírás szerint olyan társasjátékot keresünk, ami gyerekeknek szól. Fontos tehát, hogy legyen egyszerű a szabályrendszere, legyen megfelelő 5-8 éveseknek és családjuknak nyújtson kellemes kikapcsolódást.
  2. A határidők és az egyéb pályázati feltételek a kiírásban szerepelnek, kérlek, olvassátok el azokat tüzetesen.
  3. A szabályt magyar nyelven, karakter megkötés nélkül, egyszerű szövegként kell beküldeni a megadott e-mail címre. A lebonyolítást végző JEM magazin zsűrije bármikor visszaküldheti a szabályt a szerzőnek pontosítás, javítás céljából, amit határidőre meg kell oldania a szerzőnek, hogy azt újbóli megküldés után a szervezők fel tudják dolgozni. Azok a művek, amelyek a szabály alapján megfelelnek a kiírás minden szempontjának, továbbjutnak, és a szerzők azok makettjeit a megadott határidőre meg kell, hogy küldjék a megadott címre. A címet a pályázók csak a továbbjutás esetén kapják meg.
  4. Makett alatt értjük azt a materiális kivetülését az ötletnek, amit kézzel meg lehet fogni és lehet vele játszani, azt tesztelni.
  5. A játék grafikáját nem kell véglegesre elkészíteni, sőt, ha csak összeollózott illusztrációkkal van díszítve a mű makettje, az is megfelel, nem kritérium a továbbjutásban vagy a győzelemben.
  6. A műveket nem kell szabadalmaztatni, egyéb védelem alá vonni, mivel a jog által adott védelem automatikus. Ennek értelmében a művek helyezésüktől függetlenül az elkészítés pillanatától törvénynél fogva szerzői oltalom alatt állnak. Így azokat senki, beleértve a kiadót, nem fogja lemásolni, kiadni, gyártani a szerző engedélye nélkül. Ellenkező esetben a szerző jogi úton kérhet elégtételt a jogbitorlótól.
  7. A szerző, akinek a műve megnyeri a pályázatot, csak a játék kiadási és forgalmazási jogait ruházza át a kiadóra. A személyhez fűződő (tehát a nem vagyoni jellegű) szerzői jogok nem átruházhatók.
  8. A díjazást is meghatároztuk, miszerint az I. helyezett 250.000 forintot kap a kiadótól, a további helyezettek 50.000, 25.000 forintos utalványt kapnak. Ezen kívül a szervezők különdíjat osztanak és a díjazott 20.000 forintos utalványt kap a kiadótól. A győztes játék ezen túlmenően 2018 őszén megjelenik a hazai piaci kínálatban, ennek eladásából azonban a szerző már nem kap további részesedést.
  9. A szerzői jogdíjnak több formája létezik. Van, amelyik az eladott darabszám után fizet a szerzőnek és van olyan, amelyik előre megállapodott egyszeri díjat ad. Pályázatunk esetében egyszeri meghatározott díjat kap a nyertes, és ez a díj egyúttal arra is szolgál, hogy a vagyoni jellegű szerzői jogoknak a kiadóra való átruházását ellentételezze. A pályázók pályaművük leadásával elfogadják ezt a feltételt, a nyertes pedig megnyeri a fődíjat, illetve szerződést fog kapni a kiadótól. További juttatás a nyertesnek nem jár, viszont egy esetleges nemzetközi megjelenés kapcsán újabb megállapodás születhet a szerző és a kiadó között.
  10. Minden pályázó a pályázat lezárása után a kiadótól visszakapja a játék makettjét, amit további felhasználás céljából más kiadóknak elküldhet. A pályázatra beadott műveket a pályázat lezárásáig más kiadóknak ajánlani, átadni nem lehet, ez azonnali kizárást eredményez a pályázatból.

Hozzászólások lezárva.

Még több itt:Pályázat

Pályázat

Cikkírót keresünk!

Kedves olvasók! Ismét tagfelvételt hirdetünk! A JEM magazin ezúttal cikkíró pozícióba keresi újdonsült szerkesztőségi tagjait.Ha ...