Pályázat

JEM pályázat 3. szakasz

Sok idő telt el a legutóbbi jelentkezésünk óta, melynek igen egyszerű oka van. Sok jó játékot küldtetek be a pályázatra, és mivel gyerekjátékokról van szó, igen nehéz feladat el állítottuk saját magunkat. Mivel komoly, összetett játékokhoz vagyunk szokva, kihívást jelentett nekünk a kicsik számára fejlesztett játékokból kiválasztani a legjobbakat. De minden akadályt leküzdöttünk, így örömmel hirdetjük ki az eredményt.
Ám előtte még egy kis statisztika:
20 jelentkező (egy visszalépett)
25 játékötlet
83 oldal játékszabály
Első körben a szabályok alapján igyekeztünk kiszűrni azokat, amelyek nem felelnek meg a kiírásnak. Ilyenek voltak a komolyabb, összetettebb játékok, rosszul megírt szabályok (ebben az esetben felvettük a kapcsolatot a szerzővel és kértük, hogy küldjön javított szabályt; volt, aki megtette), vagy a túl egyszerű, dobj-lépj játékok, amikből Dunát lehet rekeszteni. Ezután jöttek az első tesztek. 19 játék jutott el idáig, és közülük szokásunktól eltérően nem 10, hanem 11 játék vette sikeresen az akadályt. Ebből a 11 játékból egy második teszt után választottuk ki azt a négyet, amelyet átadunk a kiadónak, aki kiválasztja a végső győztest. A nyertes pályázó játéka a 2019-es évben kerül a boltok polcaira a Keller&Mayer kiadó gondozásában.
És akkor jöjjenek a kiválasztottak!
Gyurkó Noémi: Nyuszi Hopp! (2-4 játékos részére, játékidő 20 perc, 4 éves kortól)
Gyurkó Noémi: Mesemondó (2-6 játékos részére, játékidő 15 perc, 5 éves kortól)
Károlyi Zsuzsanna: Gyümölcsöskert (2-4 játékos részére, játékidő 20 perc, 5 éves kortól)
Puskás Tibor: Tappancs óvoda (2-4 játékos részére, játékidő 30 perc, 5 éves kortól)
Gratulálunk mindenkinek, nagy öröm volt látni, hogy egyre több lelkes játékszerző van kicsiny hazánkban, és különösen jó volt megismerni ennyi remek ötletet. Akik nem kerültek kiválasztásra, ne csüggedjenek, mert csak hajszállal maradtak le a többiektől. Mindenkinek kívánom, hogy sok remek ötletük legyen még, és ezekkel színesítsék a hazai játékkiadást!
A JEM magazin minden munkatársának nevében kívánok sok sikert mindenkinek!
Hegedűs Csaba, a JEM magazin főszerkesztője

Hozzászólások lezárva.

Még több itt:Pályázat

Pályázat

Cikkírót keresünk!

Kedves olvasók! Ismét tagfelvételt hirdetünk! A JEM magazin ezúttal cikkíró pozícióba keresi újdonsült szerkesztőségi tagjait.Ha ...
Pályázat

Sok kérdés érkezett

Kedves Pályázók! Örömmel tapasztaltuk, hogy nagy érdeklődést váltott ki társasjáték-tervezői pályázatunk, amivel kapcsolatban sok kérdés ...