HírekRendezvény

Piatnik partnernap (+ Compaya/Vagabund – Keller & Mayer)

A Piatnik is megtartotta partnernapját a Compaya, a Vagabund, valamint a Keller & Mayer társaságában, ahol a családi és gyerekjátékoké volt a főszerep. Olyan klasszikus játéksorozatok új tagjaival találkoztunk, mint például a Catan (Az emberiség hajnala, A párbaj) vagy a Carcassonne (A ködbe zárt Carcassonne), ezek azonban érdekes csavarokat hoznak be. Az emberiség hajnalában a világot kell benépesítenünk Afrikából indulva, A párbaj egy kétszemélyes, kártyás változat, míg A ködbe zárt Carcassonne az első kooperatív játék a sorozatban – ideális azoknak, akik nem szeretnek konfrontatívan játszani. Folytatások terén a The Crew második része is hamarosan érkezik, ahol ezúttal a tenger mélyén kell sikeres küldetést véghezvinnünk. Szintén izgalmasnak tűnik az 80 Days, amely hangulatos grafikájával, tematikájával és szabályaival tökéletes belépőjáték lehet, illetve Koppenhága kikötője után ezúttal a Helsinkiben található Szenátus teret építhetjük be (Helsinki).

A Compayától sokféle logikai játék érkezik gyerekek és felnőttek számára egyaránt, és náluk is számíthatunk ismert címek új részeire (pl. Kuruzsló és Tsa. – Quedlinburgi futam, Clinic Rush, valamint a Ganz Schön Clever két folytatása, illetve gyerekváltozata), a Vagabund részéről pedig a Föld és víz tűnik nagyon ígéretesnek.

A Keller & Mayer ezúttal sem okoz csalódást a gyermekes családoknak: az Ébredéstől indulásig a reggeli készülődés témáját dolgozza fel, míg a Less és fussban a szundikáló farkas mellett kell észrevétlenül elosonnunk állatkáinkkal, de egy kockás partijáték, a Capio is náluk fog megjelenni.

Az eseményről készített fotóalbumunkat megtekinthetitek Facebook oldalunkon.

Beszámoló és fotók: Petra

Hozzászólások lezárva.

Még több itt:Hírek

Hírek

10 éves a JEM magazin

A Játékos Emberek Magazinja idén ünnepli kiadásának 10. évfordulóját. A születésnap alkalmából a szerkesztőséggel nagyszabású ...