HírekRendezvény

Reflexshop árubemutató

A nagy kiadók közül a Reflexshop volt a következő, aki bemutatta partnereinek 2022 utolsó negyedévében várható játékait. A JEM magazin két tudósítója járt ma a budai szaküzletben, hogy hírt hozzunk nektek az újdonságokról. A legszélesebb választékban a partijátékok és a családi játékok voltak láthatók, de néhány komolyabb címet is találtunk az utolsó asztalokon.

Az idei évre valahogy jellemző, hogy sok sikeres partijáték felnőtt verziója jelenik meg, itt is az első asztalnál találhattunk néhány ilyet. Talán ebből kiemelhetjük az általunk nagyra tartott és JEM díjas Top 10 című játék 18+-as változatát – meglátjuk, hogy ilyen tartalommal is vicces marad-e. De volt a választékban sok ivós játék is, illetve izgalmasnak néz ki a partijáték kategóriában még a „20 másodperc totál káosz” című remekmű, ebben villámgyorsan kell különféle kérdésekre választ adni.

Tovább haladva elérkeztünk a családi- és gyerekjátékokhoz. A Cat Lady utódjaként, macskaallergiások számára hamarosan megérkezik a Dog Lover, kicsit komplexebb mechanikával. Tetszetős volt még a Tábori ramazuri, A nagy szerencse szelence, A Rózsa Varázsa, illetve a boros témájú spanyolos La Viña, ami amolyan Viticulture light érzésű volt. Aki pedig egy felfrissítő kávéra vágyott, azt megkínálták a Café című játékkal, ennek nemzetközi megjelenése díjakat is nyert, izgatottan várjuk mi is az érkezését.

Gyerek témában legjobban a Cirmos cimborák tetszett, ebben gombolyaggal kell ügyesen összekötni játékokat. Kiegészítőkben igencsak bővelkedhetünk, érkezik a Tokió királya kieg, 3 Kartográfusok-térkép, 3 Árész-expedíció kiegészítő, egy új MicroMacro doboz új kihívásokkal, és az Eldorádó legendájának vadiúj kiegészítője is.

A komolyabb játékok közül leglátványosabb A fenevad című volt: itt egy játékos bújik a szörny szerepébe, míg a többiek vadászként kergetik végig a pályán. Jön még továbbá az Endeavor új kiadása és egy érdekes, Nehéz döntések című kooperatív, sztorialapú játék.

Az összes bemutatott játékról találtok képet a külön Facebook albumban.

Beszámoló: Domi
Fotók: Domi & Petra

Hozzászólások lezárva.

Még több itt:Hírek

Hírek

10 éves a JEM magazin

A Játékos Emberek Magazinja idén ünnepli kiadásának 10. évfordulóját. A születésnap alkalmából a szerkesztőséggel nagyszabású ...