ÉrdekességHírek

Appra magyar, hí az asztal!

A technológiával teli életünkben a társasjátékok gyakran menekülést nyújtanak a képernyők és billentyűzetek erdejéből, hogy összpontosíthassunk az előttünk materializált élményre. Abban az esetben, ha hajlandó vagy mégis egy kicsit fenn tartani ezt a kapcsolatot, akkor egyre több alkalmazással támogatott játék érhető el, amely egy digitális mankóval javíthatja az analóg élményt. Nézzük mit érhetünk el akár magyar nyelven is!

A Rettegés éjszakája: Vérfarkas
A klasszikus Maffia játék, úgy megcsavarva, hogy a falu lakói (és a vérfarkasok) sajátos képességekkel bírnak, így a Részeg karaktert cserélhet bárkivel vagy a szuicid hajlamú Tímár vérfarkasnak próbálja eladni magát. Mindezt egy éjszakába sűrítve, szóval a szavazás után azonnal akasztják a farkast (vagy egy falusit). Ha pedig senki sem akarja a moderátor szerepét, akkor a mobil applikációra is lehet bízni, ami biztos nem fogja elrontani a sorrendet.

Bűnügyi krónikák
Ha jobban szeretitek a vérfarkasoknál a CSI-t, akkor vegyétek fel a Scotland Yard híres kalapját és nyomozzatok Londonban vagy a középkori Franciaországban (csuhában). A tanúk kihallgatásához és a gyanúsítottak kizárásához használjátok a mobilotok QR kód leolvasóját, valamint az applikáció segítségével nézzetek körül a helyszíneken, tárjátok fel a rejtélyt és a végső teszten leplezzétek le a bűnöst.

Homályrév
Ez a széles körben elismert játék hogyan is kerül erre listára, amikor hivatalosan nem szükséges hozzá applikáció? A Gloomhaven Helper egy ingyenesen elérhető hivatalos segéd alkalmazás (magyar nyelven is), amely képes kezelni az ellenségek hollétét és az általános tennivalókat, így csökkentve a kipakolási időt, az asztalon foglalt területet és a kártyák keverését, de további funkciókkal is bővíthetjük. A lényeg, hogy kevesebb adminisztrációval könnyebb a kincskeresés és élvezetesebb a kaland.

A Gyűrűk Ura: Utazások Középföldén
Maradjunk a vastag dobozoknál és fedezzétek fel Középföldét az FFG alkalmazásfüggő kalandjátékában. A különböző történeteket az applikáció tárja elétek (megfelelő aláfestő zenével) és a rátok törő ork portyázók számát és állapotát is számon tartja. Ettől függetlenül szükséges a nagy asztal, mivel a térkép ott épül a kapott instrukciók alapján. A pikantériát mégse csak az alkalmazás adja, hanem az, hogy a paklijaitok alapján dől el sikerességetek a kocka teljes kihagyásával.

Unlock! kalandok
Eddig vadásztunk, nyomoztunk, kalandoztunk, de ki tudsz szabadulni különböző szorult helyzetekből? Az Unlock! sorozat áll a legközelebb egy valódi szabaduló szobához, mivel az applikáció révén biztosítja az egy órás időlimitet, nyomokat és a kijutás négyjegyű kóddal ellátott zálogát is adja. Még olyan tippeket is ad, mint egy valóságos játékmester, aki figyel titeket kétségbeesve, hogy miért nem néztek már be a kép mögé. Bár nem annyira kézzelfogható mint az Exit sorozat és nem olyan bonyolult mint az Escape Room: The Game, de az Unlock! alkalmazása pontosan azt teszi amit kell.

Hozzászólások lezárva.

Még több itt:Érdekesség