Rendezvény

MagicBox és A-games játékbemutató

Kedden megint megmutatták magukat hazai kiadók, és mi is ott voltunk. Most a MagicBox és az A-games prezentálta idei kollekcióját partnereiknek. Míg a MagicBox főként gyermek- és bevezető családi játékokat mutatott be, addig az A-games a nehéz tüzérséget vonultatta fel.

A népszerű Popular termékcsalád következő generációja, mely 3 éves kortól fejleszti a gyerekek kreatív és finommotoros készségét.

popular

Új termékkel jelenik meg a hazai piacon a MagicBox. Történelmi térképpuzzle sorozatának első példánya Budapestet formálja meg. A dobozon ugyan 4D van, de ez senkit ne tévesszen meg, mivel a kirakó 3D-ben ábrázolja Budapestet. A Duna felett futó hidak és az ismertebb épületek kiemelkednek a síkból.

bppuzzle1 bppuzzle2

A Playstix legújabb terméke átlátszó, színes elemeket tartalmaz, melyekkel még szebb dolgokat lehet építeni.

playstix

A Hands Up! nem összetévesztendő a korábban a Schmidt Spiele által forgalmazott azonos nevű játékkal. Míg ott a szem-kéz koordináció volt a lényeg, itt a szettépítés. A SET című játék alapszabályait felhasználó Hands Up!-ban tolvajokat, gyémántokat és csendőröket kell csoportosítani a szabályok alapján, hogy pontokat szerezhessünk. Gyorsasági, logikai játék kis csavarral.

handsup

A Mighty Mice egy ügyességi egyensúlyjáték, melyben a játékosoknak egereket kell az elefánt hátára tenni, és olykor az egerekre elefántokat. Úgy kell elhelyezni az elemeket, hogy játékostársaink dolgát minél jobban megnehezítsük. Ezzel egyidejűleg a miénk sem lesz könnyű.

mightym

A Speedy Words, a népszerű ország-város játék gyorsasági verziója, amiben a játékosok a kártyán lévő betűkkel mondanak szavakat. Nem elég a betűt felismerni és szót generálni vele, a színeknek is komoly szerepük van. Pörgős és izgalmas műveltségi partijáték.

speedyw

A Klask egy Dán asztalos ötlete alapján született ügyességi mágnesfoci, ahol célunk az, hogy az ellenfél kapujába, azaz gödrébe juttassuk a kis labdát. Ezt a játéktér alatt elhelyezett mágneses rúd segítségével mozgatott bábukkal kell elérnünk. Akadályok is vannak a pályán, amik természetesen szintén mágnesesek, és elkerülésük javallott, mivel ha ezekből kettő ránk tapad, az is találatnak, azaz gólnak minősül.

klask

Az A-games is megmutatta népszerű és ismert játékait, újdonságait egyaránt, sőt meglepetést is tudtak okozni. Elsőnek három korábbi játékukat: a Pinata partyt, a Sörmestereket és a Dudabot láthattuk, amikről talán nem kell sokat mesélnem, mivel mindegyikről lehetett már olvasni a JEM korábbi számaiban.

dudab pinata sormesterek

A látogatók megismerhették legújabb játékukat, a Robo Race-t is, melyben robotokkal versenyzünk egy szupermodern jövőbeli arénában. A robotok viszont nem maguktól vagy távirányítóval működnek, hanem irányítójuk elméje vezérli őket. Az, aki a legjobban használja neuronjait, biztos megnyeri a derbit.

robor

Akik követik a közösségi fórumokat és a társasjátékhíreket, azoknak nem újdonság, hogy idén nyáron három magyar fejlesztésű játék KickStarter-projektje zárult igen sikeresen. Ennek köszönhetően az összetettebb játékokat kedvelők tábora szuper magyar játékokkal gyarapíthatta gyűjteményét. Az A-games Ave Roma című játéka nem csak a backerek, hanem mindenki számára elérhető lesz, mivel bolti verzió is készült belőle. Ebben nincsenek benne azok az exkluzív tartalmak és kiegészítők, amiket a projekt támogatói megkaptak, de az alapjáték is sok lehetőséget tartogat. A kiegészítők külön megvásárolhatók lesznek az üzletekben.

averoma
A legnagyobb meglepetést a következő játékok okozták, mivel sokat találgatták már, mikortól lesznek végre itthon is kaphatók. Mindenkinek örömhírrel szolgálhatok: mostantól.

 
Trickerion
Ebben a játékban bűvészeket alakítunk, és mutatványokat kell összeraknunk. Megszerezzük a trükköt, a kellékeket és a segédeket, így már csak a színpad hiányzik, hogy egy káprázatos show-t mutassunk be a nagyérdeműnek. A világhírű társasjáték mostantól az üzletekben is kapható, amelynek hazai forgalmazója az A-games.

trickerion
A kiadó másik nagysikerű játéka, az Anachrony sem maradhat le a polcokról. Az idén nagy sikert elért alkotás szintén kapható lesz 2017 februárjától az A-games jóvoltából. Ebben a játékban egy világvége-hangulat utáni állapotban kell helytállnunk, és egy időgép segítségével kell a múltból erőforrásokat szállítanunk jelenünkbe, hogy ott az életbenmaradási versenyben sikeresek legyünk.

anachrony

A Saltlands is beállt a sorba, mivel ez a játék várhatóan idén decemberben lesz kapható a boltokban. A sósságban zajló hajsza az életért egy kooperatív játék, melyben mindenki célja, hogy túléljen. Rengeteg komponens, fantasztikus illusztrációk, remek játék.

saltlands
Nekünk tetszett, amit láttunk, és nagyon várjuk a bolti megjelenéseket. Tartalmas és színes nap volt, gyerek, családi és gamer játékok szép számban akadtak, így mindenki megtalálhatja a számára legmegfelelőbb társast a két kiadó palettájáról.

Hozzászólások lezárva.

Még több itt:Rendezvény

Hírek

10 éves a JEM magazin

A Játékos Emberek Magazinja idén ünnepli kiadásának 10. évfordulóját. A születésnap alkalmából a szerkesztőséggel nagyszabású ...