Rendezvény

V. Játszma kiállítás és vásár Pécsen

Többször említettük híreinkben, bevezetőinkben, hogy az év utolsó 3-4 hónapja koncentráltan a társasjátékokról szól. Voltak termékbemutatók, amiket a kiadók szerveztek, kiállítások, és az elmúlt hétvégén volt az V. Játszma kiállítás és vásár Pécsen. Természetesen mi is ott voltunk, hogy megmutassuk magunkat, és játsszunk az odalátogatókkal. Azért jutott időnk arra is, hogy jól körülnézzünk, és megszemléljük a MATE idei Magyar Társasjátékdíj átadóceremóniáját.

Vegyük sorra az eseményeket. Szombaton a hazai társasjátékpiac jelentősebb kiadói képviseltették magukat játékaikkal és játékmestereikkel. A már jól megszokott lista most sem változott: Piatnik, Gémklub, Compaya, A-games. Rengeteg asztal, és mindegyiken játék, amikkel a látogatók szabadon játszhattak. Ehhez minden kiadónál voltak játékmesterek, akik segítették a játék menetét. A kiadók természetesen az őszi kollekcióikkal jelentek meg, így látható volt a Parfüm (Piatnik), a 3 Kismalac (Compaya), a Cash & Guns (Gémklub) és a Pinata party (A-games) is. Ezek mellett más, már klasszikusnak számító játékok is kipróbálhatóak voltak.

Délután a MATE és meghívott vendégei (mi is) összeültek, és hosszasan elmélkedtek a hazai társashelyzetről. A szokásos témák ismét fellebbentek (Monopoly, Gazdálkodj okosan! és társaik). Ezután kihirdették a Társasjátékdíj idei győztesét, és a 4 döntőbe jutott játék mindegyike elismerő oklevélben részesült. Az idén egy különdíjat is kihirdettek, melyet az Imperia című magyar fejlesztésű játék kapott. Gratulálunk a jelölteknek és a győzteseknek!

A napot délutántól a versenyláz jellemezte, a kiadók asztalainál rögtönzött versenyeken lehetett a legjobbaknak értékes társasjátékokat nyerni.

Vasárnap minden ott folytatódott, ahol szombaton abbamaradt: játék minden mennyiségben és versenyek. Mindkét napon volt tombolasorsolás sok nyereménnyel, amire minden látogató esélyes volt. Rengeteg látogató és rengeteg élmény volt jellemző a hétvégére, és remélem jövőre is ott tudunk lenni, hogy beszámolhassunk a Pécsi Játszma VI. bulijáról.

JEM

IMG_0907IMG_0906IMG_0942 IMG_0940 IMG_0938 IMG_0936 IMG_0932 IMG_0916IMG_0911     IMG_0954IMG_0973

Hozzászólások lezárva.

Még több itt:Rendezvény

Hírek

10 éves a JEM magazin

A Játékos Emberek Magazinja idén ünnepli kiadásának 10. évfordulóját. A születésnap alkalmából a szerkesztőséggel nagyszabású ...