Rendezvény

Gémklub partnernap

Ismét itt az ősz és ebből azt a következtetést vonhatjuk le, hogy érkeznek a legújabb játékok. Idén a sort a Gémklub kezdte a pénteki partnernapjával. A helyszín megint a Stefánia palota volt, és rengeteg látogató, no meg játék volt egy helyen. Eddig is minden évben ott voltunk ezeken a bemutatókon, így az idén sem feledkeztek meg rólunk, és jelen lehettünk. A bemutatott játékok között volt olyan, amit tavasszal már láthattunk, vagy olyan, amelyiknek a prototípusával már találkozhattunk, de akadtak olyanok is, amik még nekünk is meglepetésnek számítottak. Mivel tényleg sok játékról van szó, nem fogom felsorolni mindet, inkább néhányat kiemelek közülük, és pár mondatos ízelítőt nyújtok belőlük.

Vrom Vrom

Ezt a játékot egyetlen szóval tudom jellemezni, na jól van kettővel is. Cuki és zseniális. Csigák vagyunk, és egy szédületes versenyen veszünk részt. Egyszerű kockadobós játék, de a csigák már nem ilyen egyszerűek. Mindegyik közepén egy hengerkerék van, és mikor eltoljuk csigánkat, ez forog. A henger fel van osztva vonalakkal, és annyi vonalnyit mozdíthatjuk el csigánkat, amennyit dobtunk. Ha egy másik csiga utunkat állja, azt biza ki kell kerülni, ami hosszabb útvonalat eredményez. Az nyer, akinek csigája előbb hasítja át a célszalagot.

vrom1 vrom2

Escape the Room

Úgy látszik, a Thinkfun már nem bízik egyszemélyes játékaiban, és a társasjátékokban keresi boldogulását. Mint a cím is jól jelzi, ebben a játékban egy szabaduló szobában tartózkodunk, ahonnan az öt borítékban található rejtélyek megfejtésével juthatunk ki. Érdekes elképzelés, de a rossz hír az, hogyha egyszer végigjátszottuk, akkor már elvesztette varázsát, mivel mindig ugyanazokkal a rejtélyekkel találjuk magunkat szembe. Ez viszont felveti azt a tényszerű gondolatot, hogy lesz egy rakat kiegészítő hozzá.

escape1 escape2

Űrcsempészek

A Gémklub legújabb saját fejlesztésű játéka, melynek alapötlete Lencse Máté fejéből pattant ki. Mint a cím is jól mutatja, űrcsempészeket alakítunk, akiknek az a céljuk, hogy minél több bolygóra minél több szállítmányt juttassanak el minél gyorsabban. A játékosok licitálnak, itt számít a gyorsaság, mivel könnyen lecsúszhatunk egy zsíros helyről. Aki a licitet elnyeri, befizeti a feltett energiapontjait. Ezután leszállítja az árut, és megkapja az elnyert területet. Minden korong annyi pontot ér elnyerőjének, ahány bolygó van rajta. Nem elég taktikázni, tényleg fontos a gyorsaság is, így aki elalszik, az könnyen hoppon marad.

urcs1 urcs2

Vikings

Na, nálam ez a játék volt az egyik favorit. Könnyed bevezető, ámde stratégiában nem szűkölködő gyöngyszem. Viking hajókat építünk, árukkal pakoljuk meg őket, kihajózunk és bezsebeljük a pontokat. Mindenkinek több figurája van, és egyszerű akcióválasztással dönthetjük el, mit cselekszünk körünkben. Ha építünk, hajótesteink egyikét helyezzük valamelyik hajóhoz. Ezeken 1-4 pajzs található, amik a hajó elkészültekor meghatározzák, ki jogosult elsőként árut leszedni a róla. Az áruk értéke folyamatosan változik a kereslet-kínálat alapján. Gondolom, mondanom se kell, hogy az nyer, aki a legtöbb pontot gyűjti össze.

vikings

Mint azt az elején jeleztem, sok játék volt a bemutatón, és mindet képtelenség lenne itt megemlíteni. Ezért néhányukról képekkel beszélek, és egy későbbi alkalommal minden igényt kielégítő beszámolókkal jövünk.

Addig is mindenkinek jó játékot!

Utóirat: Az a hatalmas torta a képek végén diós volt és nagyon finom. 🙂

gkp1 gkp2 gkp3 gkp4 gkp5 gkp6 gkp7 gkp8 gkp9 gkp10 gkp11 gkp12 gkp13 gkp14 gkp15 gkp16 gkp17 gkp18 gkp19

Hozzászólások lezárva.

Még több itt:Rendezvény

Hírek

10 éves a JEM magazin

A Játékos Emberek Magazinja idén ünnepli kiadásának 10. évfordulóját. A születésnap alkalmából a szerkesztőséggel nagyszabású ...